Årets nomineringar till Augustpriset


I veckan har årets nominerade till Augustpriset tillkännagivits. I år har jag inte läst någon av de nominerade, men bland de som jag åtminstone har hört talas om förut finns Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson, Liknelseboken av Per Olov Enquist och Hägring 38 av Kjell Westö. Bland fackböckerna känner jag till, men har inte läst, Självhushållning på Djupadal, 438 dagar och Expeditionen. Omöjligt att gissa någon vinnare.. Alla nominerade finns listade på Augustprisets hemsida.

Jag brukar gilla Augustprisvinnare, så det känns alltid kul när vinnarna avslöjas. Jag är redan nu peppad på att läsa Egenmäktigt förfarande och Expeditionen. 🙂

Expeditionen - Bea UusmaEgenmäktigt förfarande - Lena Andersson

Bokens/böckernas författare:


2 svar till “Årets nomineringar till Augustpriset”

    • Jag måste verkligen läsa Expeditionen. 🙂 Blev extra peppad när du pratade så varmt om den senast. 🙂
      Jag vet inte så mycket om juryn bakom Augustpriset, men bland annat så är Jenny Lindh, med Fråga bibliotekarien-spalten i DN och Klassikerinslagen i Babel, med. Får se vad hon och de andra tycker.. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.