Elsa Billgrens vintage av Elsa Billgren

Elsas vintage: Fynda, vårda, älska gamla kläder

Elsa Billgrens vintage - Elsa BillgrenElsa Billgren driver en av de bloggar jag följer flitigast. Även den som inte läser hennes blogg kanske känner igen Billgren, som syns en del i TV, t.ex. i Äntligen hemma. I Elsas vintage står hennes stora passion för äldre kläder i fokus och hennes vurm för det den här lite mer hållbara shoppingen, som inte är slit och släng, och det kanske mer personliga uttrycket i modet är verkligen smittande. Det här är en inspirerande bok där Billgren delar med sig av shoppingtips, råd om hur man tar hand om sina sköra vintageplagg och berättar om hur modet har förändrats under 1900-talet och hur man känner igen kläder från olika decennier. Allt är illustrerat med modeteckningar och fint foto. Som alltid skriver Billgren himla bra och personligt också! Bland annat berättar hon om den brand som slukade hennes hem (och vintageklänningar) för några år sedan.

Jag tycker riktigt mycket om den här boken, faktiskt, men om jag hade fått önska något så hade jag gärna sett ännu mer foto från Billgrens samling av vackra (brud)klänningar. Utöver TV och skrivande så jobbar ju Billgren med personal shopping med vintageinriktning samt har uthyrning av vintagebrudkläder, så nog hade det kunnat finnas mycket kläder att visa upp i en bok. Gissningsvis har Billgren velat hålla boken lite mer allmän och inte snöa in för mycket på sina egna godbitar i garderoben, så jag antar att det där var en knepig balansgång.

Jag kan för övrigt erkänna att jag inte äger några vintageplagg, bland annat för att jag extremt ogärna skulle vilja få in pälsängrar eller annat kryp i mitt hem… (skadedjur finns inte omnämnt någonstans i boken, vilket på sätt och vis känns lite konstigt, för just det är definitivt det som gör att jag inte skulle släppa något gammalt innanför dörren; men det är väl bara jag…). Däremot är jag intresserad av kläder, så behållningen för mig med den här boken är såklart inspirationen snarare än de mer handfasta tipsen och råden.

För den som inte kan få nog av vintage och för den som, liksom jag, tycker att Elsa Billgren är himla bra på att inspirera till att köpa gamla grejer hellre än nya, så finns det för övrigt en ny bok att se fram emot. För inte så länge sedan avslöjade nämligen Elsa Billgren att hon skrivit en till vintage-bok; den här gången med inredning i fokus. Den utkommer i höst.

Du hittar boken hos t.ex. Adlibris eller Bokus.


Kommentarer

2 svar till ”Elsas vintage: Fynda, vårda, älska gamla kläder”

  1. Jag gillar Elsa! Tack för tipset om boken:)

    1. Kul! 🙂 Brukar du också shoppa vintagekläder? =)

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.