Sommar betyder sommarplågor…

Det är mycket sommar på bloggen nu… Men jag såg att det har kommit en bok om sommarplågor. Den verkar rolig! Framsidan är gissningsvis medvetet ful, för ful är den…. :p

Sommarplågor - Henrik Jönsson, Anders Rayner

Måste dock säga att jag de senaste åren har blivit så dålig på att ”hänga med” (nej, jag är inte 80 år!) att jag inte har den blekaste vilka låtar som varit sommarplågor de senaste åren. Någon har sagt mig att man skaffar sig sin musiksmak i tonåren och sedan kan man inte ta till sig något nytt. Det verkar stämma för mig… När jag var tonåring så älskade jag musik och hade en rejäl CD-samling. Jag var alltid ute efter något nytt. Nu orkar jag aldrig lyssna på annat än ”det vanliga”. Jag lyssnar heller aldrig på radio annat än P2 (och podcasts), så jag blir inte påtvingad några nya hits heller.

Sommarplågor jag kan dra mig till minnes är t.ex. Ketchupsången, Hej hej Monika!, Markoolios Sommar och sol-låt och Ingen vill veta var du köpt din tröja. Allt därefter är bortglömt! Vilka låtar blir årets plågor egentligen?


Kommentarer

7 svar till ”Sommar betyder sommarplågor…”

 1. […] erkände ju här om veckan att jag har blivit dålig på att ”hänga med” när det kommer till ny musik… Men det hindrar mig ju inte för att älska […]

 2. Och jag är likadan – från att ha älskat musik och aktiv konsertbesökare så lyssnar jag knappt på musik längre. Däremot så lyssnar jag på P1 och P3 så jag hör ju musik ibland, men sällan sånt jag gillar… Tacka vet jag ljudböcker (har inte ens fallit för podcasts trots att jag provat några…)

  1. Det där med konserter kan jag sakna! I år var jag i och för sig på Umeå open, men det var första gången på flera år och jag såg nästan bara ”gamla” artister som jag redan sett. 😉 Jag fattar inte varför det har blivit så svårt att hänga med! 😮

   Men ljudböcker är kanon! Jag lyssnar lite varje dag nu och är helt fast.

 3. Här är en till som måste vara i samma ålder för efter de nämnda låtarna har jag superdålig koll. 🙂 Dansa pausa är den enda jag kan komma på efter Hej Monika & co.

  1. Jamen ”Dansa pausa” har jag ju hört! Tack för att du påminde mig om detta musikaliska mästerverk. 😉
   Dock har den inte satt sig som en plåga på samma sätt som t.ex. Monika-låten!

 4. Haha, låter som vi är i samma ålder (-80) då för de där känner jag igen men inte allt som kommit där efter

  1. Skönt att höra att jag inte är ensam om att ha tappat det där med ny musik.. :p Kanske ska man vara tacksam för att slippa nya sommarplågor? =)

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.