Narr på nocken

Narr på nocken - Stieg TrenterNarr på nocken är den andra deckare jag läser av Stieg Trenter. Tidigare i år läste jag Sturemordet och kunde konstatera att jag tyckte att den kändes rätt ”gammal”. Samma sak gäller faktiskt Narr på nocken, men den känns ändå snäppet bättre än min förra Trenterdeckare, för den här gången är det lite mer pussligt och spännande.

I Narr på nocken kastas fotografen Harry Friberg återigen in i en mordgåta: en reklamman har mördats och mördaren tycks ha försvunnit över taken, iklädd en narrdräkt. På något sätt verkar det hela också ha en koppling till travet. En svensk topphäst med överlägsna träningstider förlorar oväntat en tävling och det framkommer att han haft en söm inslagen i hoven.

Liksom i Sturemordet tycker jag att miljöskildringen är en av de största behållningarna. Det är så roligt att få ta del av livet i Stockholm under 50-talet. I den tidigare boken var det Sturebadet som stod i fokus och den här gången är det bl.a. Solvalla som dyker upp.

Det är en spännande och lättsam berättelse, tycker jag. Den liknar inte moderna deckare, som tenderar att skildra mycket av huvudpersonernas liv utanför utredningen, alternativt innehålla en massa råa scener och biljakter, men den puttrar på och känns intressant, just för att den faktiskt är en ”klassisk” deckare och inte en modern dussindito.

Du kan hitta boken hos t.ex Adlibris eller Bokus.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Narr på nocken”

  1. Profilbild för Lena

    Åh, nu blir jag verkligen sugen på Trenter. Läste några för evigheter sedan.

    1. Profilbild för Linnea

      För mig är det en ny bekantskap. 🙂 Vilka har du läst?

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: