Barn av sin stad

Det här är en fortsättning på boken Mina drömmars stad och i den får vi följa Hennings och Lottens barn i Stockholm vid 1800-talets slut.

August har adopterats bort till en grosshandlare och lever därför ett helt annat liv än syskonen. Han får svårt att känna sig riktigt hemma någonstans och tvingas allt mer och mer att bryta kontakten med syskonen för att passa in i de rätta kretsarna.

Emelie bor ensam och sliter hårt i parfymfabriken med att paketera. Sedan moderns död är det hon som har ansvaret för den klene lillebrodern. Hon har ett gott hjärta och försöker att hjälpa alla.

Liksom i den tidigare boken slås man verkligen av den otroliga skillnaden mellan livet då och livet idag. Detta var en tid då många levde under usla förhållanden och där klasskillnaderna var stora. Detta märks särskilt tydligt eftersom man får en inblick i både Augusts och Emelies liv.

Boken är en varm skildring av livet i Stockholm under slutet av 1800-talet. Skildringen känns äkta och sann och berättar inte bara om allt elände utan också om hoppet om den nya tiden, all kärlek och vänskap, förhoppningar och drömmar. Det är en härlig bok, som innehåller det mesta som en bok kan innehålla. Mästerligt!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.