Lilla Marie

Marie är femton år och ett så kallat ”problembarn”. Hon har lätt för att bli arg och när hon väl blir det vill hon helst slåss. Efter ett bråk med en lärare är hon avstängd från skolan och ska istället börja på ”Solhöjden”, en speciell skola för ”knäppa ungar”, som hon själv uttrycker det.

Maries liv är inte så lätt. Pappan har hon aldrig sett skymten av, mamman är arbetslös och mammans sambo, Torsten, är nära att tvinga med henne i en porrfilm.

Det här är en ganska virrig bok om Maries liv. I ena stunden paddlar hon i en kajak, för att i nästan kapitel vara ute och segla med elever från ”Solbacka”. Ibland känns det som att man inte riktigt hänger med i svängarna, speciellt inte i början, men efter ett tag, när man kommer in i boken, är den riktigt bra. Dock känns boken lite för rörig och man blir aldrig riktigt klok på den.

Trots det gillar jag att läsa om Marie. Ibland känns boken alltför osannolik och underlig, men Maries sökande efter ömhet, vänner och familj och hennes rädsla, som hon ger utlopp för genom att slåss, är i alla fall intressant att läsa om.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.