Hemligheter

Jag har gått och fingrat länge på den här boken utan att läsa den, men sedan kunde jag inte stilla min nyfikenhet längre utan var tvungen att läsa den före alla andra böcker som låg och väntade. Vad var det som lockade med den här boken? Jag vet faktiskt inte, men visst är det någonting speciellt med hemligheter? Själva ordet hemlighet gör mig nyfiken.

Det här är en hel bok med hemligheter, 450 stycken faktiskt. Med tanke på vad jag skrev nyss kunde man tro att den här boken är en bok för mig att riktigt gotta mig i och få min nyfikenhet stillad genom. Riktigt så är det inte och det hade jag inte väntat mig heller. Jag är inte så road av att avslöja hemligheter. Däremot gillar jag hemligheter som fenomen. Varför väljer man att hålla saker hemligt?

Läser man den här boken har man inga svårigheter att förstå varför folk väljer att hålla saker hemligt. Väldigt många hemligheter är nämligen ganska otäcka. Det är inte bara en person som berättar om övergrepp och det är inte bara en person som berättar om en stor sorg. När jag läser just dessa hemligheter undrar jag hur man orkar gå omkring och bära på sådana svåra tankar. Alla hemligheter är dock inte hemska. Några enstaka är ganska ljusa och glada och somliga är uppenbarligen skrivna av barn och är mest gulliga. En stor del av hemligheterna rör relativt tabubelagda ämnen, som t.ex. sex & lust.

Boken i sig är kanske inte så speciell och man skulle ha kunnat lägga upp den på ett annorlunda sätt och t.ex. kategoriserat hemligheterna, men det är ändå en fantastiskt bra bok. Åtminstone tycker jag att den var väldigt intressant att läsa eftersom den gav så många tankar. När jag ser människor nu för tiden kan jag ibland undra vad det för hemligheter som de döljer. För att alla människor bär på hemligheter är jag numera helt övertygad om.


Kommentarer

Ett svar till ”Hemligheter”

  1. […] bok jag verkligen gillar är Hemligheter, som kom ut för en massa år sedan hos En bok för alla. Boken består av samlade hemligheter som […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.