Trädgården i maj

Juni: längtar efter värme och ledighet

Nej, men, har det redan blivit sommar? Efter den här rekordkalla (?) våren har jag inte riktigt hängt med i svängarna och förstått att sommaren är här. När jag tittar i kalendern inser jag dock faktum. Och blir lite matt. Nu är det snart semestertider, halva året har gått och var har man egentligen hunnit åstadkomma på jobbet? Det känns som att jag började jobba efter föräldraledigheten igår. Juni blir en jobbintensiv månad, på sitt sätt. Jag har fler jobbresor inplanerade än jag har haft på många, många, många år. Resor har aldrig varit min grej, egentligen, men med ett litet barn hemma blir det ännu svårare på något sätt. Ska jag vara borta hela dagar och nätter från mitt barn? Jag försöker att muntra upp mig med att det säkert blir givande och kul att fara på tjänsteresa. Dessutom går en av resorna till Bryssel, vilket såklart måste innebära min favoriträtt, moules frites, och ett besök på Magritte-muséet.

Resten av månaden ska jag pussa på min lilla flicka, dansa & springa (obs: ej samtidigt), gunga i vår underbara hängstol i trädgården (finns det något mer rofyllt?!), fira midsommar och förhoppningsvis umgås med nära & kära så mycket som möjligt. Känns som en bra plan!

Junis bokcirkelbok är en av mina hyllvärmare (och det är inte ens mitt val den här månaden! :)): Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen. Det är någonting segt över den, måste jag erkänna. Jag hoppas att det lossnar snart. Det är en tunn liten bok som ändå känns… mastig på något sätt. Min livssituation kräver egentligen lättsamma e-böcker man kan scrolla sig igenom i mobilen. Det får bli någonting åt det hållet när Berättelse om ett äktenskap är utläst…

Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen
Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen

Några juni-böcker jag är nyfiken på:

  • Efter Tupac och D Foster av Jacqueline Woodson handlar om Neeka och D Foster. Den sistnämnda kommer in i Neekas familj som fosterbarn och med sig för hon en ny värld – allt som händer utanför Queens. Woodson belönades med ALMA-priset för ett antal år sedan och det känns superspännande med nytt på svenska.
  • En främling knackar på din dörr av Håkan Nesser är en samling med tre kortromaner som utspelar sig i Van Veeterens Maardam. Jag känner mig sällan särskilt peppad på deckare nu för tiden; De är ju så till förväxling lika allihop..? Men Nesser har något alldeles eget i språket, humorn, berättandet. De här vill jag läsa!
  • Hur blev jag till? Och hur kom jag ut? av Asabea Britton och Louise Winblad är min dotter för liten för, men en dag kanske det är en fin bok att bläddra i tillsammans för att stilla nyfikenheten kring de där frågorna som så många barn har: Hur blev jag till? Och hur kom jag ut? Det känns så kul att den här boken har kommit ut! Jag följde barnmorskan Asabea Britton på Instagram när jag var gravid och tyckte att den gav så mycket pepp och bra information kring graviditet och förlossning. Hon är en duktig folkbildare! Louise Winblad är också fantastisk. Hennes illustrationer och vardagsskildringar HejHejVardag är verkligen mitt-i-prick!
  • Katternas ö av Masoud Gharehbaghi är en bilderbok med hållbar uteckling-tema, om jag förstår det rätt. Jag tycker alltid att det känns extra trevligt att låna hem kattböcker till min dotter. Skulle absolut vilja bläddra i den här med henne!

Har du någon bok du längtar efter lite extra i juni?


Kommentarer

2 svar till ”Juni: längtar efter värme och ledighet”

  1. Ja, visst längtar man! Nu har nedräkningen börjat för min del 😉 4 arbetsdagar kvar! 🙂

  2. Längtar själv till semestern och att bara kunna läsa, läsa, läsa!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.