Katitzi & Katitzi och Swing - Katarina Taikon

Katitzi i nyutgåva

Har ni sett att de två första Katitzi-böckerna har kommit i nyutgåva? Jag läste faktiskt inte böckerna om Katitzi när jag var liten, men jag är på riktigt sugen på att läsa dem nu, i vuxen ålder. Det känns relevant och viktigt med böcker som berör romernas situation. Katitziböckerna gavs ut första gången under 60-80-talen och är självbiografiska böcker där författaren, Katarina Taikon, berättar om sin uppväxt och om hur hon och andra romer behandlades. Det behövs sådana här böcker, som berättar hur det kan vara att inte få gå i skolan och att inte kunna bo speciellt länge på en och samma plats.

Underbart fin framsida har nyutgåvan fått också! Texten på framsidan är guldig, om jag har förstått det rätt. Mycket fin!

Katitzi & Katitzi och Swing - Katarina Taikon


Publicerat

i

av

Kommentarer

8 svar till ”Katitzi i nyutgåva”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Toppen, jag har köpt på loppis.

  1. Profilbild för Linnea

   Loppisar är bra! Där kan man verkligen göra fynd. 🙂

 2. Profilbild för bloggbohemen

  Jag älskade böckerna om Katitzi när jag var barn, men minns egentligen inte så mycket av själva berättelserna så jag skulle också kunna tänka mig att läsa dem på nytt.

  1. Profilbild för Linnea

   Läste du allihop? Har förstått att de är ganska många och följer Katitzi upp i tonåren. Men kanske är det de två första som är de mest kända? Det är i alla fall bara de som kommit i nyutgåva, vad jag kan se.

 3. Profilbild för Lyran

  Har precis hämtat den i brevlåda, texten är guldig. Den är jättevacker.

  1. Profilbild för Linnea

   Härligt! Tyckte mig ana guldblänket på en bild på Facebook. 🙂 Kan tänka mig att den är riktigt, riktigt snygg IRL. 🙂

 4. Profilbild för Louise

  Jag läste om serien för några år sedan – de är verkligen värda att läsas om! Tror nog att de är minst lika bra att läsa för första gången i vuxen ålder också 🙂

  1. Profilbild för Linnea

   Låter bra! Ska nog läsa framöver! 🙂

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: