Kategorier
-

Katitzi i nyutgåva

Har ni sett att de två första Katitzi-böckerna har kommit i nyutgåva? Jag läste faktiskt inte böckerna om Katitzi när jag var liten, men jag är på riktigt sugen på att läsa dem nu, i vuxen ålder. Det känns relevant och viktigt med böcker som berör romernas situation. Katitziböckerna gavs ut första gången under 60-80-talen och är självbiografiska böcker där författaren, Katarina Taikon, berättar om sin uppväxt och om hur hon och andra romer behandlades. Det behövs sådana här böcker, som berättar hur det kan vara att inte få gå i skolan och att inte kunna bo speciellt länge på en och samma plats.

Underbart fin framsida har nyutgåvan fått också! Texten på framsidan är guldig, om jag har förstått det rätt. Mycket fin!

Katitzi & Katitzi och Swing - Katarina Taikon

8 svar på ”Katitzi i nyutgåva”

Läste du allihop? Har förstått att de är ganska många och följer Katitzi upp i tonåren. Men kanske är det de två första som är de mest kända? Det är i alla fall bara de som kommit i nyutgåva, vad jag kan se.

Svara

Jag läste om serien för några år sedan – de är verkligen värda att läsas om! Tror nog att de är minst lika bra att läsa för första gången i vuxen ålder också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.