Min läsning 2012 #tbt

Throwback thursday! Jag slumpade fram ett inlägg från mitt arkiv och hamnade på min årssummering för 2012. Där har jag nogsamt plottat hur många böcker jag läst, vilka genrer och ursprungsland. Jag chockeras lite över att jag tydligen läste 83 titlar. Hur hann jag med det? I år hoppas jag på att landa runt 50. Eller något.

Eftersom jag just nu sitter på ett tåg och inte har så mycket roligare för mig och eftersom jag har allt data på min dator så tänkte jag göra en jämförelse av min läsning 2012 (till och med september) med årets läsning (hittills).

För mig, som jobbar med data till vardags (jag är ingenjör) är sådant här rena terapin/underhållningen. 😉 Bara så att ni vet och så att ni inte ska oroa er över min mentala hälsa för att jag gör grafer över min läsning. 😉

Antal lästa böcker 2012 och 2015

Som sagt: jag läste fler böcker 2012 än vad jag har gjort i år. Fast man kan se att jag då, liksom nu, är rätt ojämn i mitt läsande. Vissa månader slukar jag böcker och ibland gör jag inte det… Framför allt läser jag böcker av väldigt olika längd, kan jag väl avslöja, men det syns ju inte här.Bokformat 2012 och 2015

Mitt ljudbokslyssnande har exploderat på senare år, sedan jag började lyssna strömmat i telefonen. Det syns verkligen i statistiken! Jag har även läst lite mer e-böcker i år.

Ursprungsland lästa böcker 2012 och 2015

Ursprungsland lästa böcker 2012 och 2015 (2)

Jag läser mest svenska författare. Det gällde 2012 och det gäller nu. Min läsning är bara lite svagt kryddad med författare från andra länder. Det känns lite enkelspårigt när man ser det såhär, men så är det.

Ja, det var det!

Här kan du hitta min årssummering för 2012.


Kommentarer

2 svar till ”Min läsning 2012 #tbt”

  1. Jag gillar dina inlägg med diagram! Kul jämförelse. Själv har jag inte haft lässtatistik elektroniskt så länge, utan har haft anteckningsböcker innan jag startade bloggen för 1,5 år sedan….

    1. Kul att du gillar!
      Vad roligt att du har antecknat även innan du började blogga. Jag tycker det är bland det bästa med att ha en bokblogg; att man får en såpass ambitiös läsdagbok. Det är kul att bläddra tillbaka i arkivet. 🙂 Om jag inte hade börjat blogga så tidigt så hade nog även jag använt mig av anteckningsböcker. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.