En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie

En halv gul sol #tbt

Jag tänkte att det kunde vara dags att inspireras av ”throwback thursday” och dyka ner i arkivet. Vad gjorde jag den här dagen år 2012 egentligen? Ja, bland annat postade jag ett blogginlägg om En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie. Jag brukar ha ett visst motstånd till att läsa tjocka böcker och det här är alltså en riktig tegelsten. Men jag minns verkligen än idag vilket himla flyt det var i läsningen! En så otroligt fängslande bok! I En halv gul sol skriver Adichie om några livsöden under inbördeskriget i Nigeria och det är verkligen en mångbottnad och välskriven bok. Har du inte läst, gör det! Och är du som jag lite tveksam till tegelstenar, ge den en chans ändå!

Här hittar du mitt inlägg från 2012.

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie
En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie