Gå på Littfest, ni som kan!

Umeå har sin egen årliga litteraturfestival. Littfest heter den, för er som har missat detta. Jag var på Littfest för några år sedan och tyckte att den var kanonbra! Jag var på många intressanta seminarier, både sådana som jag hade peppat för långt i förväg och sådana som jag bara gled in på för att se vad det var. Allt var bra! Som boknörd var det kanske allra bästa att se författare som Kerstin Ekman och Torgny Lindgren i verkligheten. Man kan bli star struck för mindre!

Förra året skippade jag Littfest. Programmet hade inte jättemycket att erbjuda för oss som bara har möjlighet att gå på seminarier på kvällstid och på helgen. På lördagen hade de ett bantat program och ingenting var speciellt lockande. Jag hade därför ganska sansade/låga förväntningar inför årets programsläpp. Jag misstänkte att Littfest ”som vanligt” skulle lägga alla stora namn på dagtid på torsdagen och/eller fredagen. Men jag hade fel! Många av de grejer som jag verkligen, verkligen ville gå på händer faktiskt på kvällstid på fredagen och på lördagen. Vad sägs om:

  • En första lektion i poesi – en föreställning av och med Tove Folkesson.
  • Ett samtal mellan Sara Granér och Johannes Klenell om Granérs senaste album, Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera.
  • ”Svenska akademien gästar Littfest”.
  • ”Att återskapa det förflutna” med Lars Lerin och Carola Hansson i samtal med Eva Bonnier.
  • Ett seminarium där Karolina Ramqvist, Karin Arbsjö och Lawen Mohtadi samtalar om ”zigenerska – då och nu”.

Nina Hemmingsson och Sara Stridsberg är också där. Det tar typ inte slut!

Men jag är inte där, för jag har annat för mig i påsktider.

Alltså, det är ju inte synd om mig. Men ni som kan: ni måste gå, det förstår ni va? Littfest pågår 17/3-19/3.

Littfest 2016


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.