Fördjupade studier i katastroffysik av Marsha Pessl

Knäppa titlar (Diagrampriset)

Jag såg en notis om att ”Diagrampriset” har delats ut igen. Det är tydligen ett årligt pris som delas ut till den bok som anses ha den underligaste titeln. För 2015 har boken Too naked for the nazis belönats med priset. Helt klart en underlig titel! Det saknade dock inte konkurrens. Bland övriga titlar som gick vidare till omröstning kan nämnas Transvestite Vampire Biker Nuns from Outer Space: A Consideration of Cult Film, Soviet Bus Stops och Reading from Behind: A Cultural History of the Anus.

Några titlar som jag själv tycker är minst sagt märkliga är Fördjupade studier i katastroffysik, Kärlek på pinne från Ouagadougou och En kort berättelse om traktorer på ukrainska. Det är alltså några äldre böcker av blandade sorter; inga av dem har såklart varit aktuella för Diagrampriset (vad jag vet ;)).

Kärle på pinne från Ouagadougou av Rønnaug Kleiva En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka Fördjupade studier i katastroffysik av Marsha Pessl


Kommentarer

2 svar till ”Knäppa titlar (Diagrampriset)”

  1. Kärlek på pinne från O – verkligen en mycket märklig titel! Traktor-boken har jag läst och i det fallet var det verkligen titeln som gjorde mig nyfiken. Gillade den boken!

    1. Ja, det är en knasig titel. Tydligen är det en slags godis som finns i Burkina Faso. Det är en gammal ungdomsbok. Kommer inte riktigt ihåg hur det var.. 🙂
      Jag gillade också traktor-boken! Men det var länge sedan jag läste den med, så den finns inte färskt i minnet.
      Det är kul med lite såhär ovanliga titlar i alla fall. De sticker ut i mängden. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.