Babel (och Århundradets kärlekskrig)

Ni har väl inte missat att en ny säsong av Babel går på SVT? Jag kan inte lova att jag själv kommer att sitta bänkad och kolla ikväll klockan 20, men jag tittar säkerligen ikapp på SVT Play någon dag. Jag har i alla fall sett det första avsnittet, som gästades av bland andra Ebba Witt-Brattström. Hon är aktuell med sin roman Århundradets kärlekskrig, ifall någon har missat det.

Apropå den romanen så måste jag säga att jag är väldigt trött på allt tjat om den! Jag har noll sug efter att läsa. Det känns som att jag har läst så mycket om den att det inte finns något mer att läsa i den. Dessutom är jag helt ointresserad av Witt-Brattströms exman Horace Engdahl, trots att han är kändis. Det må vara en feministisk och jättebra bok på alla sätt, men nu tycker jag att exponeringen på kultursidorna och i medierna generellt har blivit så extrem att jag backar. En del snackisar blir helt klart söndersnackade. Eller är det bara jag?


Kommentarer

2 svar till ”Babel (och Århundradets kärlekskrig)”

  1. Horace Engdahl skriver väldigt bra – och han kommenterar inte skilsmässa offentligt. Intressant är att Svenska akademien ska välja ny ledamot efter professor Gunnel Vallquist – och Ebba skulle platsa….

    1. Jag har faktiskt inte läst något av Horace Engdahl! Har du något tips på en särskilt läsvärd bok? 🙂
      Får se vem som får ersätta Vallquist.. Spännade! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.