Samlade dikter av Bodil Malmsten

Bodil Malmstens samlade dikter i en riktigt snygg förpackning

Mina föräldrar skämmer verkligen bort mig! Jag har varit och hälsat på i helgen i samband med att jag har varit på doktorspromotion (d.v.s. en slags examensceremoni för nyblivna doktorer) och då låg den här och väntade på mig (!!!): Bodil Malmstens samlade dikter.

Samlade dikter av Bodil Malmsten
Samlade dikter av Bodil Malmsten

Jag skäms över att jag i ett tidigare inlägg skrev att jag inte gillade framsidan till Samlade dikter av Bodil Malmsten. Vad fan snackade jag om? Den här boken är fantastiskt vacker. Det som får den att sticka ut är den underbara detaljen att texten på framsidan är tryckt på omslaget, som är i genomskinlig plast. Jag har inte sett detta på någon bok tidigare, men det känns oväntat lyxigt och fint!

Samlade dikter av Bodil Malmsten
Samlade dikter av Bodil Malmsten

Jag tycker väldigt mycket om framsidan. Efter en lång tid som har dominerats av guldiga och glittriga framsidor av olika slag, så känns det här cleant, snyggt och nyskapande. Det blir nästan lite 3D-effekt när texten är tryckt på plastomslaget. Mycket fint!

Samlade dikter av Bodil Malmsten
Samlade dikter av Bodil Malmsten

Innehållet får jag återkomma till; Jag har ju inte läst boken ännu… Och jag kommer att njuta av den i mindre doser i taget. Den som känner mig vet förmodligen att jag älskar Bodil Malmsten, så självklart är mina förväntningar höga på den här diktsamlingen. Läs t.ex. vad jag skrev om dikten Det här är hjärtat av Bodil Malmsten.


Kommentarer

6 svar till ”Bodil Malmstens samlade dikter i en riktigt snygg förpackning”

 1. Den ligger här hemma och väntar på mig också! Håller med om omslaget, läckert!

  1. Kul! Ja, omslaget är riktigt lyckat. Det gjorde sig inte alls på pressbilderna, men i verkligheten är boken jättefin. 🙂

 2. Profilbild för
  Anonym

  Jag vet ju att du gillar Bodil. Så när den låg där i bokhandeln, visste jag att den ska du få. Jag tycker också att boken är snygg och tjock.

  1. Tack igen! 🙂 Blev så glad!! 🙂 Mycket fin bok!

 3. vackert med liljekonvalje.

  1. Ja, visst är det! De är från Uppland.. Som Umebo får man tyvärr inte njuta av så mycket vårblommor.. 🙁

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.