Lust av Åsa Schwarz

Säsongsavslutning med bokcirkeln

I torsdags hade vi säsongsavslutning med bokcirkeln Picket & pocket. Om jag hade varit lite duktigare på att fota och dokumentera saker så hade jag kunnat visa upp den mycket mysiga buffé vi frossade i. Vi hade knytkalas och det är ju alltid lite av en chansning (en av mina bokcirkelkompisar berättade om en knytis-julfest när alla hade med sig prinskorv…), men den här gången blev det hur bra som helst med roliga plockrätter och annat. Och rosé! 🙂

Fast vår bokcirkel är faktiskt inte en sådan där bokcirkel som bara handlar om att äta gott och dricka vin. Vi är riktigt duktiga på att läsa och prata om böcker, tycker jag! Den här gången var det ju jag som hade valt bok och de flesta av oss hade läst den också.

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag att det är viktigt att inte välja böcker av favoritförfattare när det är dags att välja bokcirkelbok. Det är ju sååå tråkigt om andra inte ser det man själv ser i en älskad bok… 😉 Hehe. Till den här gången hade jag valt Den andra kvinnan av Therese Bohman – en för mig helt okänd författare egentligen. Det blev ju dock väldigt berörd av Den andra kvinnan och tyckte att den var otroligt bra. Den seglade liksom upp och blev lite av en ny favoritbok. Så… jag var lite nervös inför de andras reaktion! Som tur var höll de flesta med mig! Det var faktiskt inte bara jag som gav den 5 av 5 i betyg. Lättnad! Det blev inga sura miner alltså… Inte om boken. Däremot hade vi helt olika åsikter om hiphopartisten Petter och om Håkan Hellström… 😉

Nu blir det paus över sommaren (tror vi, men man vet ju aldrig?) och till nästa gång läser vi ett bokval från Anna med bloggen Med näsan i en bok. Hon har valt en för mig helt okänd bok: Lust av Åsa Schwarz. Den finns endast som e-bok på biblioteket. Men det passar ju bra. Jag har inte läst på min läsplatta på ett tag, så nu ser jag fram emot att läsa på den igen!

Lust av Åsa Schwarz
Lust av Åsa Schwarz

Kommentarer

4 svar till ”Säsongsavslutning med bokcirkeln”

  1. Knytkalaset blev otroligt lyckat – ångrar också att jag inte fotade!

    1. Ja, mycket bra knytkalas! Vi borde ha det oftare. 🙂

  2. Kul med bokcirkel! Har bara varit med i bokcirkeln på mitt förra jobb, men skulle nog kunna tänka mig att cirkla igen i framtiden.

    1. Jag tycker att det är superkul att bokcirkla! Det blir ju ett ganska ensamt nöje med läsningen annars. Iofs kan man ju blogga. 😉 Men att bokcirkla är ett kul sätt att dela en läsupplevelse tycker jag!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.