Musselstranden av Marie Hermanson

Läsarfavoriter ger gamla bestsellers en ny chans

Jag såg att Akademibokhandeln har börjat med något som de kallar för Läsarfavoriter. Medlemmarna i deras kundklubb kan alltså rösta bland gamla bestsellers som har sålt slut. De böcker som får flest röster ges ut i nya pocketupplagor av Bonnier Pocket. De har redan gett ut gamla godingar som Musselstranden, Pojken som kallades Det, Ängeln på sjunde trappsteget och Målarens döttrar. Kul grej! Jag bloggade ju för ett tag sedan om några mer eller mindre nya bestsellers som fortfarande känns läsvärda, men den listan var såklart långt, långt från komplett. Det finns verkligen sjukt många läsvärda böcker som har några år på nacken. Kul att de ges en ny chans!

Ett annat tips är såklart att gå till biblioteket! Där finns ju i princip allt!

Musselstranden av Marie Hermanson
Musselstranden av Marie Hermanson
Målarens döttrar av Anna-Karin Palm
Målarens döttrar av Anna-Karin Palm
Pojken som kallades det av Dave Pelzer
Pojken som kallades det av Dave Pelzer
Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt
Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt

Visst är framsidorna snygga förresten? Jag tycker om att de inte är överarbetade, utan att man helt enkelt har valt ett foto som anknyter till berättelsen och petat in den i formen. Ibland behöver man inte krångla till det!


Kommentarer

4 svar till ”Läsarfavoriter ger gamla bestsellers en ny chans”

  1. Det är kul när man får se återuppväckta bestsellers. Jag håller med dig, det är snygga omslag.

    1. Ja! Det är inte alla bestsellers som håller för omläsning, men det finns verkligen guldkorn också. 🙂

  2. Kul idé! Musselstranden har jag inte läst, men har läst en rad andra böcker av Hermanson och gillar verkligen hennes böcker. Får nog slå till på Musselstranden nu!

    1. Jag måste erkänna att jag är lite kluven till Hermanson! Jag brukar gilla – jättemycket. Och sedan brukar det alltid smyga in någon komponent som skaver.. 😮 Hon är ju mycket för övernaturligt och sådant. Det är inte alltid det går hem hos mig.. Men det är ju en smakfråga såklart. 🙂 Jag tycker att Musselstranden är hennes bästa, för övrigt. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.