Hejdå dator, vi ses snart igen, hoppas jag

Vet ni vad det här är?

Trasig dator

Jo, det är en tejpbit som provisoriskt håller ihop min dator eftersom en plastbit som håller ihop gångjärnet har gått av på ena sidan. Hela datorn håller nu på att falla isär i två delar. Jodu. Jag ville inte tro att det var sant först. Datorn är inte ens 2 år, så det är garanti kvar och jag hoppas därför på att få den lagad eftersom det är ett uppenbart fabrikationsfel. Datorn har mestadels stått uppställd på mitt skrivbord. Att en dator för typ 11-12 tkr kan hållas ihop med en dålig plastbit känns närmast otroligt. Det är en mycket bra dator i övrigt. Hög prestanda. Men i två delar gör den inte mycket nytta.

Nu vet ni. Jag är inte beroende av datorer liksom, men det är klart att det känns ovant att vara utan min fina lilla laptop, särskilt eftersom jag använder min dator så mycket (till att hålla kontakt med nära & kära, blogga, greja med foton, spela musik, spela…). Det är min bästa pryl, som jag helst vill pyssla lite med varje dag. Nu får jag vackert invänta strul med en eventuell reparation etc. Mitt bloggande lär ju inte hålla samma tempo som vanligt. Jag känner mig redan superuttråkad. Att blogga är typ det roligaste man kan greja med när man vill göra något kreativt och pyssligt. I alla fall om ni frågar mig, som är helt oduglig när det gäller hantverk, slöjd, DIY… Tondöv är jag också (min sambo, som är musiklärare, hävdar att jag inte alls är tondöv, men omusikalisk är jag tyvärr, trots att jag älskar musik!).

Men vem vet. Kanske hinner jag läsa en och annan bok istället? Kanske är min dator tillbaka innan jag hinner blinka. Who knows?

Håll en tumme för att jag i alla fall får den lagad inom rimlig tid. Jag är så förbannat osugen på att köpa en ny redan.


Kommentarer

8 svar till ”Hejdå dator, vi ses snart igen, hoppas jag”

 1. det är mycket små ömtåliga plastbitar i många maskiner ?

  1. klarar mej inte länge utan dator 🙁

   1. Nej, visst är man van vid att ha tillgång till dator! Det kommer att kännas ovant att vara utan!

  2. Ja, nog finns det ömtåliga delar i de flesta maskiner. Men jag kan tycka att ett gångjärn definitivt bör vara gjord av något bättre material än bräcklig plast. Hur varsam man än är så kommer man liksom öppna och stänga datorn ett antal gånger under dess livslängd. Det bör inte vara en sådan del som slits ut först.

 2. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Hoppas verkligen att du får den lagad fort!

  1. Ja, vi får se… Ska ringa imorgon!

 3. Det är så trist med datastrul! Hoppas den snart är fixad och färdig! Jag håller med om att blogga är typ det roligaste man gör på sin dator. 🙂

  1. Tack! Jag hoppas också att datorn är tillbaka snart..
   Visst är det kul att blogga! Är så glad att jag började med det. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.