Höst

Jag gillar hösten (och böcker, poddar & TV om böcker)

Okej, sommar och semester är härligt, men hösten är verkligen inte av ondo om ni frågar mig. Jag har alltid haft höst som favoritårstid. När jag var liten så tyckte jag att det var kul att börja skolan igen (ja, jag var en sådan unge) och som student så var det också lite av en nystart varje år. Man kom tillbaka från sommarjobb eller vad man nu hade ägnat sommaren åt och återsåg sina vänner (och lärde känna nya ansikten). Kurserna började igen, även kvällskurser och sådant, för jag sysslar ju med dans på min fritid. Hösten brukar alltid vara full med roliga grejer. Och så får man plocka fram sina fina kappor och grejer (som man kan använda i några vecka när man är umebo; för snart måste dunjackan fram 😉 ). Så ja, jag är glad att hösten är här!

På bokfronten finns det också mycket att se fram emot på hösten. Det är är nu författarsamtal etc. brukar dra igång igen och för den som har vägarna förbi Göteborg och kan avvara typ 3000 kr till ett seminariekort så kanske Bokmässan är årets grej. På hösten kommer det oftast ut en hel drös med böcker från etablerade författare som sedan kanske har chans att belönas med priser i stil med Augustpriset. I år kommer det ut så mycket att jag har fått dela upp höstens böcker i tre inlägg (1, 2, 3). Mycket läsning blir det! Hoppas jag!

Ja, och så börjar ju poddar sända lite mer regelbundet, däribland bokpoddar. Och för den delen litteratur-TV. Har ni sett något avsnitt från Babel, som har dragit igång igen? Eller lyssnat på Lundströms bokradio? Det har inte jag. 😉 Men man kan ju lyssna och kolla ikapp senare.

Välkommen hösten!

Höst
Höst (fast förra året).