Duktig pojke

Jim har alltid varit överbeskyddad och har ända sedan han var liten fått höra hur känslig han är och hur farligt allting är. Kanske just därför är han väldigt rädd och osäker. När skolan börjar blir han mobbad, men för att vara någon kämpar han ständigt för att få höga betyg och för att vara bäst i klassen. Jim är nämligen en duktig pojke. Pappan pressar honom i skolan och mamman daltar med honom och tjatar ständigt om hur känslig han är.

De andra i klassen super och röker, snackar om tjejer och tjackar moppe och Jimmy känner press på sig att göra som de andra för att passa in. Jim känner sig dock inte som dem. Han är mest hemma och läser medan de andra är på ungdomsgården. Han bryr sig inte nämnvärt mycket om tjejer, trots att han försöker, och han är trött på att daltas med och hela tiden få höra hur han ska vara. När Jim är i femtonårsåldern upptäcker han att han är homosexuell och han blir rädd. Syns det på honom?

Det här är en väldigt bra bok om en överbeskyddad pojkes utveckling och strävan efter ett eget liv. Den handlar givetvis om homosexualitet, men berör också många andra ämnen om hur det kan vara att vara ung. En mycket bra ungdomsbok, som inte bara ungdomar kan läsa!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.