Liftarens guide till galaxen

En dag kommer rymdvarelser och förstör jorden med ursäkten att en ny autostrada ska byggas där. De enda överlevande från jorden är jordvarelsen Arthur Dent och Ford Prefect, som kommer från en liten planet vid Betelgeuse, men som har bott på jorden ett tag nu. De får lift med ett rymdskepp och klarar sig alltså undan från jordens undergång.

I rymden träffar de på Trillian, som visar sig ha flytt från jorden redan tidigare, och universums president, Zaphod Beeblebrox. Genom att stjäla ett av de mest revolutionerande rymdskepp som någonsin har byggts ger de sig ut i rymden.

Egentligen är det jättesvårt att säga vad den här boken handlar om. När man läser den kan den verka lite rörig, men underligt nog visar det sig ändå att alla konstiga detaljer i boken är viktiga. Små saker som nämns i ett kapitel kan vara väldigt avgörande i ett annat kapitel. En sak är i alla fall säker: det här är en väldigt underhållande och bra bok. Den går i ett snabbt tempo och är hela tiden underhållande, men samtidigt finns det mycket tänkvärt i den.