Mina olästa böcker

Att rensa bokhyllan

Här om veckan fick jag ett ryck och började rensa bokhyllan och sortera om mina böcker. Tidigare har de stått i en tämligen slumpartad ordning i två olika hyllor, men nu tänkte jag att jag skulle ställa alla olästa böcker i den ena hyllan och de utlästa böckerna i den andra. Sagt och gjort! Nu har jag jättebra överblick över vilka böcker som jag har att välja på när de påbörjade är slut. 🙂 Ja, och sedan har jag minst lika många e-böcker också…

Mina olästa böcker
Mina olästa böcker

Mina olästa böcker är till största delen böcker som jag verkligen, verkligen vill läsa och många av de har jag dessutom fått i present. Jag är absolut ingen samlare som köper en massa böcker & annat för köpandets skull. Naturligtvis har jag inga mängder av böcker som jag inte vill läsa. I sådant fall hade jag inte köpt dem..!

Men det finns faktiskt några enstaka böcker som jag ärligt talat inte tror att jag kommer att vilja läsa, trots allt. Det handlar framför allt om e-böcker, för där har jag lyckats samla på mig en hel del böcker som jag har fått på köpet med min morgontidning och från en del andra håll. Det är böcker som jag inte har valt/önskat mig på samma sätt som de böcker som faktiskt står fysiskt i min hylla.

Så nu har jag faktiskt gjort en rensning! Jag har oerhört svårt för att lägga ner böcker som jag inte gillar. Jag läser ut ”allt”! Ibland är det kul att läsa även småkassa böcker, för det kan vara roligt att blogga om (haha), men oftast är det bara slöseri med tid, som ni förstår. Jag ska verkligen försöka att bli bättre på det här.

Så det här känns riktigt bra! Jag hoppas också att jag lyckas bli lite bättre på att ”ge upp” böcker som jag inte gillar. Jag är en alldeles för trogen läsare för mitt eget bästa. Så mycket böcker, så lite tid!!

Hur gör du? Rensar du i hyllorna emellanåt? Var gör du förresten av böcker som du inte vill läsa eller läsa om? Sparar du dem?

Mina lästa böcker
Mina lästa böcker

Kommentarer

5 svar till ”Att rensa bokhyllan”

 1. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Jag rensar aldrig i min bokhylla. Jo jag gjorde nog det för tio år sedan, och sålde på loppis. Svårt att slänga böcker, tycker jag. Men jag läser aldrig ut böcker som verkar trista längre. Det finns alldeles för många bra som jag vill hinna med. Nu lyssnar jag ju mest.

  1. Du har mycket i dina hyllor du! 😀 Men det är ju kul, så länge man har plats för dem. 🙂
   Jag skulle aldrig kunna slänga en bok tror jag! Möjligen skulle jag kunna ge bort.. 😉

 2. jag har fått nya bokhyllor, sonen satte upp ? ??

  1. 🙂

  2. Härligt!! Har man plats för ett ordentligt bibliotek så är det såklart det bästa. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.