Litterära nyårslöften? Eller nyårsönskningar?

Nyår närmar sig! Det är också nyårslöftenas tid. Ibland har jag bloggat om ”nyårslöften” och utmaningar som gäller litteratur, t.ex. att läsa fler ”hyllvärmare” (olästa böcker som jag har haft hemma ett tag).

I år har jag nog inga direkta löften, men det finns faktiskt några saker som jag gärna skulle göra det kommande året:

  1. Läsa fler hyllvärmare. 😉 Det här är ett ständigt pågående projekt, men nu när jag har sorterat om mina bokhyllor och rensat lite så är jag extra peppad!
  2. Lära mig att släppa böcker som egentligen inte är värda att läsa ut. Här känner jag mig dock ganska lost! Ge mig tips på hur man gör, för jag vet inte!! Hur många sidor ”måste” man läsa för att de ska kännas som att man har gett en bok en chans? Vad är det egentligen som avgör att en bok inte är värd att läsas ut? En del böcker är ju ”3 av 5” eller vad man ska säga. Läser du sådana medelmåttiga böcker? Löjliga frågor kanske! Men jag är seriös! 😉 Jag vet inte hur man släpper en bok!!
  3. Lyssna på fler författare, t.ex. på Umeås egen litteraturfestival, Littfest (som dock brukar ha ett rätt beigt helgprogram och lägga megamånga intressanta programpunkter på dagtid på vardagar, när jag jobbar!). Ja, eller gå på andra grejer. Biblioteken har ju många evenemang t.ex!

Har du några nyårslöften eller läsutmaningar på gång?

Mina olästa böcker
Mina olästa böcker

Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.