Allas älskare, ingens älskling av Per Hagman

5 böcker jag läser i sommar

Okej, nu har vi redan kommit in en bit i maj och sommaren närmar sig. Här i Umeå kan man inte direkt lita på att det är sommarvarmt och snöfritt i maj, men fredagens solgass hann i alla fall ge lite försmak på vad som förhoppningsvis kommer sedan. 🙂

Jag är egentligen inte  uppstyrd och planerad när det gäller vad jag läser, men jag har ändå funderat lita på vilka böcker jag gärna passar på att läsa i sommar. Och det blir nog de här:

Allas älskare, ingens älskling av Per Hagman. Det här känns som den enda självskrivna boken i sommar. Jag fullkomligt älskar Att komma hem ska vara en schlager och jag har längtat efter någonting nytt från Hagman. Han skriver poetiskt och fantastiskt och han kan som få skildra ångest och rotlöshet. Allas älskare, ingens älskling beskrivs som en ”syskonroman” till Att komma hem ska vara en schlager. Det bådar gott!

Allas älskare, ingens älskling av Per Hagman
Allas älskare, ingens älskling av Per Hagman

Vitsvit av Athena Farrokhzad är en liten diktsamling som jag gärna passar på att läsa i sommar. Förra året ägnade jag en del av sommarens läsning åt Bodil Malmstens samlade dikter och jag fortsätter gärna att läsa mer poesi! Vitsvit vann för övrigt omröstningen när jag frågade på bloggen vilken bok jag skulle läsa härnäst, så många läsare verkar gilla den. 🙂

I sommar tänkte jag läsa minst en gammal hyllvärmare. Det lutar åt att det blir Bara du finns av Jenny Holmberg. Jag tror jag har fått den som recensionsexemplar för… eh… 5 år sedan? Och jag veeet att många har en massa olästa böcker hemma som helt enkelt aldrig kommer att bli lästa. Men jag vill faktiskt läsa alla mina böcker, även de som har lagrats i typ 5 år. Men ja, jag skäms över att jag är såhär seg. För den som eventuellt blir uppretad så kan jag säga att jag brukar tacka nej till recensionsexemplar nu för tiden, för jag vet ju hur kass jag är på att läsa ut dem i tid…

Jag tänkte även läsa mina finfinfina Astrid Lindgren-noveller. Jag fick dem i julklapp och har de framme som dekoration… Men jag vill såklart läsa dem också. 🙂 😉

Astrid Lindgren-noveller, Vitsvit av Athena Farrokhzad och Bara du finns av Jenny Holmberg
Astrid Lindgren-noveller, Vitsvit av Athena Farrokhzad och Bara du finns av Jenny Holmberg

Slutligen: Jag tänkte att ni kunde få hjälpa mig med den femte boken!

[poll id=”17″]

Värddjuret av Marie Hermanson, Hur man botar en fanatiker av Amos Oz och Ypsilon av PC Jersild
Värddjuret av Marie Hermanson, Hur man botar en fanatiker av Amos Oz och Ypsilon av PC Jersild

Kommentarer

Ett svar till ”5 böcker jag läser i sommar”

  1. […] är här! Jag har redan ältat min sommarläsning i ett antal inlägg. ? Bland annat det här inlägget, där jag skriver lite om vad jag tänker att jag ska läsa i sommar och på […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.