Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

Det är i början av 60-talet och fjortonåriga Erik tillbringar sommaren i sommarstugan, Genesaret, på Närkeslätten. Han är där tillsammans med den äldre brodern, Henry, och vännen, Edmund, medan pappan jobbar och mamman är döende i cancer och ligger på sjukhus. Trots det sorgliga med mamman får Erik en fin sommar med mycket bad och många deckare. Edmund och han tycker att det är en riktig höjdarsommar, men så förändras allt. Det Fruktansvärda inträffar.

Brodern har en kärleksaffär med den otroligt vackra Ewa Kaludis, som är tillsammans med handbollsspelaren Kanon-Berra. En dag mördas Kanon-Berra och hittas död strax utanför Genesaret. Henry och Ewa blir genast misstänkta för dådet, men vem är egentligen den skyldige?

Det här är en helt underbar och välskriven bok som man inte kan lägga ifrån sig. Nesser lyckas fånga läsaren och väcker intresse från första sidan. Med mycket skämt och ett lekfullt språk är det inte speciellt ovanligt att man bara sitter och ler eller kanske till och med skrattar högt medan man läser boken. Ändå handlar dem om några högst allvarliga ämnen: ett mord och ett ganska komplicerat tonårsliv.

Mordet i sig klarades aldrig upp, men efter att ha läst boken tror man sig förstå allt och då vill man bara läsa om boken så att man ska förstå den ännu bättre. Kanske är det just slutet som är det bästa med alltihop. I bokens sista del tar hela berättelsen en vändning och som läsare tvingas man nästan gå tillbaka i boken och läsa om. En bok att fundera kring och grubbla över, men också en rolig och spännande bok! Fantastiskt bra!

av Bokblomma

Läser och bloggar om böcker!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.