Tematrio: Omläsning

Det blir många Tematrio-uppdateringar nu, men jag har ju legat lite efter ett tag och på läsfronten står det rätt still. Fast ska jag vara mer korrekt så läser jag faktiskt jättemycket, men ingen skönlitteratur. Det blir mer vetenskapliga artiklar, avhandlingar och kurslitteratur för tillfället. Mastigt!

Den här gången handlar i alla fall Tematrio om omläsningar och omläsningar är något jag faktiskt inte har ägnat mig åt sedan jag var liten. Hur har man tid med sådant när det finns ett oändligt antal olästa böcker som man vill läsa? 🙂

När jag var liten läste jag dock om alla böcker. Om och om igen. Böckerna hann liksom ta slut i det lästempot jag höll. Således har jag läst alla Stallkompisarböckerna (t.ex. En sommar utan hästar) minst 2 gånger var (en del har jag nog läst snarare 5+ gånger) och mina Fem-böcker (däribland Fem befriar flygarna) lika många gånger.

När jag läste Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö ville jag direkt läsa om den, men jag gjorde det aldrig. Borde jag ta tag i det?

Jag vet inte. Jag misstänker att man lätt blir besviken när man läser om något som det var ett tag sedan man läste sist. En del fina läsminnen får nog helt enkelt stanna i minnet.

En sommar utan hästar - Bonnie BryantFem befriar flygarna - Enid BlytonKim Novak badade aldrig i Genesarets sjö - Håkan Nesser