Om en pojke

Tolvåriga Marcus och hans deprimerade mamma har precis flyttat till London. Han har det väldigt tufft i skolan, där han är utsatt för mobbing, och hemma är han rädd för att hans mamma ska ta livet av sig.

Will, 38 år, bor också i London, där han susar runt och lever ett ansvarslöst liv. Han har aldrig behövt jobba eftersom han lever på pengar, som han får från en julsång, som hans pappa har skrivit.

Marcus och Will kommer i kontakt med varandra via en förening för ensamstående föräldrar, där Will har gått med genom att ljuga om att han har en son. Egentligen är han bara medlem för att kunna ragga på ensamstående mammor. Mellan Will och Marcus uppstår en speciell vänskap, som kommer att förändra saker hos dem båda.

Det här är en varm och fantastisk bok om en ungkarl, som aldrig egentligen har brytt sig om någon eller känt empati, men som plötsligt börjar bry sig om en annan människa. Det är också berättelsen om en pojke med ett tufft liv, som får sitt liv förändrat på många sätt.

Egentligen handlar boken om flera allvarliga ämnen, men trots det är den väldigt rolig. Den är fylld av fyndigt formulerade kommentarer som gör att man både ler och skrattar när man läser den trots att det finns ett allvar bakom allting. Läs den här boken!


Kommentarer

2 svar till ”Om en pojke”

  1. […] den från att vara totalt värdelös, men jag är ändå väldigt besviken. Jag tyckte mycket om Om en pojke och trodde att Hornby kunde skriva roligare och bättre böcker än […]

  2. […] hur han kunna vara en bra pappa och här kan jag inte låta bli att jämföra boken lite med Om en pojke, som ju också handlar mycket om tafatta försök att ta hand om […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.