4.50 från Paddington av Agatha Christie

Några fina framsidor (och en ful)

Nu var det ett tag sedan jag postade ett inlägg med snygga framsidor. Det finns så många fina böcker där ute och jag gillar att uppmärksamma dem på bloggen.

Vad sägs om ett helt gäng färgglada och stiliserade Agatha Christie-utgåvor? Jag gillar verkligen att man har lyckats hålla det stramt och snyggt trots de knalliga och glada färgerna. Det här kontrasterar verkligen mot dagens dussindeckare som allt som oftast har stentrista, mörka framsidor. Sara R. Acedo har gjort framsidorna för Bookmark förlag.

Fem små grisar av Agatha Christie 4.50 från Paddington av Agatha Christie Badortsmysteriet av Agatha Christie Döden på Nilen av Agatha Christie Huset på udden av Agatha Christie Och så var de bara en av Agatha Christie Poirots jul av Agatha Christie Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie

Sedan till avdelningen ”väldigt specialiserade kokböcker”. Jag är inte helt säker på att jag vill ha en hel bok vigd åt rabarber, men visst blir man lockad när man ser den här fantastiska formgivningen ändå! Hallon, Rabarber, Kål heter böckerna av Ingar Nilsson, från Bokförlaget Arena och med formgivning av Kristin Lidström (kolla in hennes hemsida för bra bilder som gör böckerna lite mer till sin rätt än förlagets pressbilder). Jag vill ha motiven som prints och hänga dem i mitt kök!

Hallon av Ingar Nilsson Kål av Ingar Nilsson Rabarber av Ingar Nilsson

Den mindre fina framsidan då..? Jo, jag kollade på Nyhetsmorgon här om veckan när Sandra Beijer och Sofie Sarenbrant tipsade om bokreaböcker. En av böckerna som kom upp var Hon som vakar av Caroline Eriksson. Det är säkert en spännande deckare, men… 80-talet ringde?! Förmodligen är framsidan så retro och modern att det är jag som är dum i huvudet, men för mig känns den i alla fall allt annat än spännande eller snygg. Tyvärr. För mig känns det här som framsidan till någon stackars bok som har hamnat i en bokbyteshylla istället för i soporna… Och som sedan ingen byter till sig. Förlåt!

Hon som vakar av Caroline Eriksson


Kommentarer

6 svar till ”Några fina framsidor (och en ful)”

 1. Agatha Christie-serien är verkligen så snyggt formgiven! Kokböckerna har jag inte sett tidigare, men wow vad snygga de var! Håller med om att alla mörka omslag på deckare är rätt uttjatat.

  1. Ja, Christie-böckerna är verkligen härliga. 🙂 Det tråkigaste jag vet är när deckare har film-framsidor eller något generiskt mörkt motiv med något filter över för att ge illusion av skotthål, oväder eller något annat stereotypt. Det finns sååå mycket fult i deckargenren! Men jag antar att de säljer.. 🙂

   Kokböckerna såg jag faktiskt på bokrean i år! De är verkligen sjukt snygga och de tråkiga pressbilderna gör dem inte rättvisa, även om de är snygga på dem med.. 🙂

 2. fina omslag!

  1. Ja.. De flesta av dem i alla fall..! 😉

 3. Agatha Christie-böckerna är verkligen fina!

  1. Ja, väldigt lockande! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.