Vårflod

Böcker i maj

Nu är maj här. När jag gjorde en månadsuppdatering senast så gnällde jag fånigt mycket över snön och vintern. Glädjande nog kan jag konstatera att vi nu har vår även i Umeå (även om det dröjde en bra bit in i april)! 😉  Vad gjorde jag i april då? Ärligt talat så vet jag inte riktigt vad jag sysslade med. Det var ju påsk i början av april, så då var jag ledig och hade det allmänt bra. En helg var det 1-årskalas för sambons yngste systerson. I övrigt har jag mest… vilat? Vilat, sprungit och grejat med min dator, som behövde en del omtanke efter att jag lyckats fylla hela disken med en massa foton med mera. Det enda som väntar mig nu i maj är Eurovision, Mahlers femma och Blodomloppet (tre rätt olika grejer, inser jag nu). Får vad mer som hinns med!

Maj: Vårflod
Maj: Vårflod!

Finns det något att läsa i maj då? Jo, den som vill läsa det allra senaste kan t.ex. skaffa eller låna sig ett ex av Norstedts senaste ”true crime”-roman: Sommarstugemordet av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers. Det kanske intressantaste som kommer ut i maj är annars Rabén & Sjögrens nyutgåva av Astrid Lindgrens barnboksklassiker Bröderna Lejonhjärta. Den här gången är det Jesper Waldersten som har illustrerat och boken kommer också i en begränsad upplaga, där just illustrationerna får särskild uppmärksamhet.

Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren
Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren

Själv läser jag vidare i mina påbörjade böcker, däribland Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj, men när den är utläst tänker jag plocka upp en riktig hyllvärmare, som just nu dessutom råkar vara en av böckerna i jobbets bokklubb: En rasande eld av Andreas Norman. Nu var det bra länge sedan jag läste en deckare, så jag är faktiskt riktigt sugen på att börja läsa denna spänningsroman.

En rasande eld av Andreas Norman
En rasande eld av Andreas Norman

I maj känns det annars inte som att det händer så mycket på litteraturfronten. Både författarsamtal, utgivning och allt kring böcker går in i någon slags nedtrappning inför sommaren. Rimligt! Nu kan man våga sig på att vara utomhus och läsa, samtidigt som man får lite sol i ansiktet. Det är inte alltid det behövs så mycket mer än så!

Vad läser du i maj?


Kommentarer

2 svar till ”Böcker i maj”

  1. Profilbild för Felicia
    Felicia

    Skönt att våren kommit till Umeå 🙂 Jag läser just nu ”Fejk” av E. Lockhart och lyssnar på ”Kvinnan i fönstret” som ljudbok. Väldigt bra böcker bägge två!

    1. Ja, nu känns det i och för sig som ett litet bakslag, för idag har det varit riktigt kallt.. Men vintern känns i alla fall förbi!

      Tack för boktipsen. 🙂 Nu påminner du mig om att läsa E. Lockhart.. 🙂 Har tänkt så många gånger att jag skulle vilja Kanske är det allt du behöver veta. Den fick ju så fina omdömen när den kom ut första gången. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.