Sola & bada!

Böcker i juli

Sommaren är här! Min semester är här! Efter maj månads osannolika värme så kändes det såklart lite snopet när det var 10 grader och ihållande regn hela midsommaraftonen. Exakt hur vädret kommer att bli de kommande veckorna är inte gott att veta och det enda som gäller är att passa på att njuta utomhus när chans ges. Jag har redan fått mig några dopp i havet! Fler ska det väl förhoppningsvis bli, på både ost- och västkusten. Semestern kommer så småningom att bjuda på en tripp till Öregrund såväl som Göteborg, Varberg och Köpenhamn. Jag ser fram emot allt! I Varberg väntar också sommarens andra bröllop och det ska såklart bli väldigt fint. Redan i juni fick vi äran att vara med ett på magiskt vackert bröllop för ett annat kompispar. Vigseln hölls utomhus, under en ek, till fåglars kvitter. Så fint!

Sola & bada! <3
Sola & bada! <3

Ska jag läsa något i juli då? Ja, en och annan bok ska jag väl hinna plöja. Jag har valt ut några titlar, däribland Yarden av Kristian Lundberg och Glöm mig av Alex Schulman, som jag är sugen på att läsa och sedan la jag även upp ett par böcker som Story på Instagram och bad mina följare att rösta på vilken som skulle få följa med på semestern. Jag trodde att alla stories brukade sparas automatiskt, för mina tidigare har faktiskt gjort det, men till min förvåning så försvann just den här omröstningen när tiden hade gått ut. Typiskt! Sist jag kollade så ledde Divergent av Veronica Roth med 51% mot Gun-Britt Sundströms Maken på 49%. Det får bli Divergent då….

Divergent eller Maken..?
Divergent eller Maken..?

Jag kommer alltså att läsa böcker som jag har haft i hyllor och läsplattor sedan tidigare. För den som är sugen på att läsa något alldeles nytt så har jag ett helt inlägg med sommarläsning. Särskilt spännande känns det att Isabel Allende är aktuell med en ny roman, En oväntad sommar. Den lär handla om tre levnadshistorier som tar läsaren från dagens Guatemala via Chile vid tiden för militärkuppen tillbaka till andra världskrigets Europa. Och så en massa kärlek. Jag älskade Allendes debutroman, Andarnas hus, och tror att En oväntad sommar kan vara riktigt läsvärd.

En oväntad sommar av Isabel Allende
En oväntad sommar av Isabel Allende

Vad läser du i juli? 🙂


Kommentarer

2 svar till ”Böcker i juli”

  1. Hej, jag började just idag med Allendes nya bok, har inte läst henne på femton år, vet inte varför, hon har blivit bortglömd. Blev också intresserad av Yarden, ska kolla upp den. Du ser ut att trivas med sommaren, själv förgås jag i värmen, inte ens läsning lyckas jag med, svårt att koncentrera sig när svetten lackar ner i ögonen. Men allt har ett slut, så även sommaren. Ha en fin augusti

    1. Vad kul att du läser Allendes nya! Är den bra? Jag har bara läst Andarnas hus och det känns som att Allende har hamnat lite i skuggan sedan dess, av någon anledning. Man hör sällan något om henne och hennes böcker, vilket ju är märkligt med tanke på att Andarnas hus är ett litet mästerverk!

      Jag har också haft det kämpigt med värmen. Jag hör till de som blir trötta och håglösa av värme. Det är nästan som att ha feber. Det har funnits en hel del sommardagar när jag knappt har vetat var jag ska ta vägen för att stå ut med hettan.. Man får ju nästan panik till slut när man inte får någon svalka! Svalkande bad har blivit min räddning. Sedan har det vänt här i Umeå på senaste tiden, så vi har mer normala temperaturer. Hoppas ni också får det lite svalare snart; Jag gissar att du bor mer söderut än jag.

      Ha en fin augusti du med! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.