Skit i traditionerna

När 17-årige David hittas med slipsen fastnad i en cigarettautomat hamnar han på ett mentalsjukhus. Boken består av Davids berättelse om sitt liv och hur scenariot med cigarettautomaten kom sig. Stundvis är boken ganska förvirrad och lite pladdrig, men det speglar kanske Davids röriga inre och även om man ofta har svårt att sätta sig in i Davids känslor får man ändå en ganska bra förklaring till hur allt blev som det blev.

Den här boken är väldigt underhållande samtidigt som den behandlar en hel del allvarliga ämnen. David är på många sätt som vilken tonåring som helst och det finns mycket att känna igen sig i samtidigt som mycket, som sagt var, också är ganska obegripligt.

I boken pratas det mycket om traditioner och om det är viktigt att hålla sig inom gränserna för vad som anses vara normalt. ”… samhället är nog bra. Det hindrar en både från att leva och från att dö.” står det på ett ställe och det sammanfattar ganska bra en del av de saker, som den här boken handlar om.

Det var med en hel del nya tankar, som jag la ifrån mig den här boken! Den är kort och går snabbt att läsa ut, men det är ändå bra bok.


Kommentarer

2 svar till ”Skit i traditionerna”

  1. Profilbild för Bo Andersson
    Bo Andersson

    Ni har skickat Boken Skit i traditionerna hem till mig, men jag fick ingen faktura. Jag betalar alla räkningar via mitt Bankgirokonto och har inget konto på nätet. Vill ni ha betalt för boken så skicka räkningen till mig!
    Med vänliga hälsningar: Bo Andersson Helsingborg!

    1. Din kommentar har hamnat fel. Det här är en personlig blogg och har aldrig varit en näthandel. Jag har inte skickat någon bok till någon, någonsin. 🙂 Hoppas det ordnar sig med ditt köp. Kanske handlade du på Bokbörsen?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.