Liten parlör för älskande

Liten parlör för älskande - David Levithan

Liten parlör för älskande är faktiskt precis vad det låter som: en parlör. I ord från Aberrant (avvikande) till Zenith skildrar David Levithan ett förhållande, från dejtandet, genom årsdagar och till kriser. Man får inte veta mycket om huvudpersonerna eftersom hela berättelsen skildras i korta stycken kring de ord som ingår i parlören. Hela berättelsen och de båda huvudpersonerna skildras istället mellan raderna på ett elegant sätt.

Jag tycker att det är en fin liten berättelse (liten i bokstavlig bemärkelse; den är endast ca 200 sidor lång) och det känns som ett intressant och roligt grepp att bygga upp hela boken kring ord i en ordbok. Alla ord känns genomtänkta och utvalda och de ger ett litet poetiskt lager till berättelsen.

Själva formen är det som verkligen gör att den här boken sticker ut. Samtidigt kan jag känna att parlör-upplägget också blir en begränsning. Det blir lite stelt och inklämt i mallen. Jag kände inte riktigt att jag fick lära känna karaktärerna och att berättelsen fick blomma ut riktigt. Det är ändå en läsvärd bok, tycker jag. Annorlunda och fin!

Du kan hitta boken hos t.ex. Adlibris eller Bokus. Några andra som har skrivit om den är Bokhora, Dagensbok.com och Zellys bokblogg.

av Bokblomma

Läser och bloggar om böcker!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.