Kvinnan i fönstret av AJ Finn

Påskekrim: spännande böcker jag läst det senaste året

Påskhelgen närmar sig och såhär års brukar jag tipsa om bra deckare jag läst på sistone. Jag kan dock konstatera att det inte har blivit så mycket deckarläsning det senaste året. Just nu har jag Stormvakt av Kristina Ohlsson på nattduksbordet, men den har inte hunnit bli utläst ännu.

Mitt tips i år får istället bli en roman som inte kan räknas som kriminalroman, men som i alla fall är spännande: Kvinnan i fönstret av AJ Finn. Boken handlar om en kvinna som lever som fånge i sitt eget hem – hon lider svårt av agorafobi. Där inne sitter hon och dricker alldeles för mycket alkohol samtidigt som hon håller koll på sina grannar. Så blir hon vittne till något fruktansvärt: ett mord. Men ingen tror henne. En roman som bjuder på många överraskningar och en läsvärd thriller för den som gillade t.ex. Gone girl och vill läsa något liknande!

Det här blev ett ganska tunt påskekriminlägg… Så jag passar på att be om boktips! Har du läst någon riktigt bra deckare den senaste tiden?


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.