Maj 2024: 3 år!!!

Vilket fint avslut vi fick av april. Igår var det i alla fall soligare och varmare än på länge och några utemöbler fick faktiskt leta sig fram. Dessutom gick det plötsligt att öppna halva sandlådan, som varit begravd under snö fram till nu. Härliga vårtecken! Nu ser jag fram emot att vara mycket i trädgården. Inte kan jag mycket om trädgård, men det är skönt att vara där eftersom dottern har så roligt och själv har man alltid något att fixa med. Nu närmast är jag sugen på att installera mitt nyinköpta bevattningssystem, som förhoppningsvis ska göra växterna glada i sommar.

Maj är en händelserik månad, där den stora händelsen såklart är dotterns födelsedag. Den 23:e maj firar vi en liten/stor 3-åring här hemma. <3 Jag kan inte förstå! 3 år!! Det är svårt att ta in att min lilla bebis har blivit så stor och kapabel och förståndig. I samband med dotterns födelsedag får vi också besök av hennes mormor och morfar, vilket såklart blir skojigt. I maj ser jag även fram emot Eurovision song contest (om än med blandade känslor med tanke på vad som sker i omvärlden och vilka som deltar i årets upplaga…) och så ska jag springa Blodomloppet.

Får jag tid att läsa kommer jag i första hand fokusera på Elena Ferrantes De vuxnas lögnaktiva liv, som är nästa bokcirkelbok, den sista innan sommaruppehållet. Vill du ha tips på nyutkommet har jag ett par på lager nu i maj:

  • Britt-Marie lättar sitt hjärta av Astrid Lindgren är en oväntat okänd(?) bok, trots att det faktiskt är hennes debut. Jag har den i en faksimilutgåva, men nu kommer den också i nyutgåva för den som missat.
  • Glädjens palats av Kate Atkinson har en härlig art deco-osande framsida och Liv efter liv, av samma författare, var verkligen bra, så visst är man lässugen nu när Glädjens palats kommer på svenska!

Vad läser du i maj?


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.