Luftslottet som sprängdes

Luftslottet som sprängdes tar vid precis där den föregående boken slutar, så om du inte har läst tidigare böcker i Milleniumtrilogin får jag nog göra en spoilervarning här.

Nåväl. Lisbeth har alltså blivit skjuten i huvudet och, föga förvånande i denna allt annat än trovärdiga trilogi, har hon överlevt och ligger på sjukhus i väntan på häktning och rättegång för allt trubbel i Flickan som lekte med elden. Under tiden ägnar sig Mikael Blomkvist åt ett rigoröst grävjobb för att reda ut vilka rättsövergrepp som egentligen har hänt i Lisbeths förflutna och vilka som ligger bakom. Spåren leder rätt in på Säpo och till något som kan bli en politisk katastrof.

Så har jag vänt sista bladet i Milleniumtrilogins avslutande del. De har varit alldeles för överdrivna och onaturliga för att fastna hos mig, men jag måste ändå säga att de har bitit sig fast och varit spännande. Lite kluven är jag alltså!

Generellt brukar jag faktiskt gilla serier; mest för att man får tid att lära känna karaktärerna i dem. Både Lisbeth och Mikael är två välporträtterade och spännande människor och jag måste ju säga att det känns lite sorgligt att Stieg Larsson så hastigt gick bort och aldrig kunde slutföra sina idéer över kommande böcker.


Kommentarer

Ett svar till ”Luftslottet som sprängdes”

  1. […] jag är mycket mer peppad på att läsa Det som inte dödar oss än vad jag var av att läsa t.ex. Luftslottet som sprängdes, d.v.s. del 3 i serien. Jag tycker att David Lagercrantz verkar vara en så dedikerad författare. […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.