Bokkedjan 16: Vår

Det är lite tunt med uppdateringar här känner jag, men just nu beror det mest på att jag inte är hemma vid min dator och därför tycker att det är lite bökigt att uppdatera. Läser gör jag nämligen för fullt nu i påsktider, när man blir lite extra ledig. Nyligt läste jag ut Luftslottet som sprängdes och så är jag på god väg med vampyrromanen Låt den rätte komma in. Jag skriver mer om dem senare i veckan!

Bokkedjan kan jag dock uppdatera. Den här veckan är temat vår. Ett förvånande svårt tema! Jag har suttit en god stund nu och försökt dra mig till minnes någon bok som behandlar årstiden vår, men hamnar bara på berättelser med vinter och kyla.

Någonting som alltid brukar förknippas med vår är i alla fall kärlek och då kan jag ju lyfta fram Per Nilssons gamla ungdomsklassiker Hjärtans fröjd, som håller än! Jag tror den har fått en uppföljare också, rätt nyligt(?).

En bok med något vårigt i titeln är Aprilhäxan av Majgull Axelsson.

Aprilhäxan - Majgull Axelsson

Inte för att den behandlar något vårigt och lättsamt ämne, men det är åtminstone en väldigt bra bok om en institutionaliserad kvinna som besitter märkliga krafter och kan ta sig in i andra människor.

En annan person med speciella krafter är trollkarlspojken Harry Potter och de böckerna är så populära att du säkert redan har läst dem, så de behöver jag nog inte skriva så mycket om. Bra är de i alla fall, Harry Potter och de vises sten och efterföljande böcker.

Harry Potter och de vises sten - J.K. Rowling