Tematrio: Önskelistan

Jag hade tänkt skriva att julen närmar sig, sakta men säkert, men mer korrekt är att skriva att julen närmar sig, snabbt och skoningslöst. Hehe. För egen del är jag en sådan som tjuvstartar julen redan någon vecka in i november… Således finns det ingen stress här borta att köpa julklappar, julbaka etc, för det är redan avbockat. Däremot kan jag ju förfärat inse att det är svårt att hinna klart med allt jobb innan jul… Hursom. Nu är det passande att svara på Tematrio: Önskelistan. Berätta om tre böcker ni önskar i julklapp!

Jag har egentligen inga böcker på min önskelista. Inte för att jag inte uppskattar böcker som julklapp, men ändå. Av de böcker som jag är extra sugen på att läsa, och som jag inte redan har i min hylla, utmärker sig dock:

Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri – för att han skriver så bra och har ett så lekfullt språk. Jag tycker att han hör till Sveriges bästa författare.

Jonas Gardells bok om HIV, Torka aldrig tårar utan handskar del 1, för att den är en sådan snackis och för att jag har läst så otroligt mycket av Gardell och absolut vill läsa mer.

Den odödliga Henrietta Lacks av Rebecca Skloot. Det är alltså boken som handlar om Henrietta Lacks, vars cancerceller fortfarande är i omlopp och används flitigt inom forskning. Den har fått fin kritik och jag jobbar ju själv med celler (dock ej HeLa-celler).


Kommentarer

5 svar till ”Tematrio: Önskelistan”

 1. […] måste ha läst mitt inlägg med Tematrio: Önskelistan, för jag fick faktiskt Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri. Jag fick också Susanna […]

 2. Åh, jag skulle också vilja läsa något mer av Khemiri. Läste Ett öga rött och älskade den… och sen är det som om jag inte fattat riktigt att han skrivit en massa andra böcker, fastän jag ju mycket väl vet att han har gjort det! Tack för påminnelsen D:

  Själv har jag en massa tyska böcker på min önskelista. Började läsa tyska bokbloggar i november i hopp om att få lite tips på vad tusan man kan beställa hem om man vill lära sig lite bättre tyska, och nu har det precis börjat ge lite utdelning ^_^

  1. Fast han har ju tyvärr inte skrivit så många böcker. 🙁 Han sysslar mest med sina pjäser.. Men läs Montecore! Den är kanonbra!

   Kul att du börjat läsa på tyska. 🙂 Jag borde läsa något på franska för att hålla igång språket..

 3. Jag är också väldigt sugen på Khemiris nya och Den odödliga Henrietta… När det gäller Torka aldrig tårar har du verkligen en bra bok framför dig, själv väntar jag på att fortsättningen ska komma ut.

  1. I någon mening är det nog bra att jag har väntat med att läsa Gardells senaste.. Det kanske är lika bra att läsa hela trilogin lite mer sammanhållet. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.