Vad jag vill läsa 2009 revisited

I början av året skrev jag en lista på böcker som jag vill läsa (de jag redan har läst har jag strukit över):

Flickan som lekte med elden
Luftslottet som sprängdes
Vila på gröna ängar
Du rêve pour les oufs
Salvekvick och kvacksalveri
Stulet land
Köp inte den här boken
Den hemlige kocken
Med kallt blod
Den som inte tar bort luddet ska dö!
Vän av ordning
Låt den rätte komma in
Människohamn
Brida
Boktjuven
Ett annat liv
Skumtimmen
Nattfåk

+ en massa bloggtips, som nog är prio 2 på denna lista, så jag orkar inte kopiera in dem.

Nu har jag utökat listan lite. T.ex. har jag missat Invasion! av Jonas Hassen Khemiri (en av mina favoritförfattare!), så den vill jag såklart läsa. Utöver det har jag blivit sugen på att läsa Makten över klimatet av Christian Azar efter en artikel i Forskning & framsteg. Sedan finns det hur mycket intressanta lästips som helst i Köp inte den här boken, som jag läser just nu.

Har du någon bok du vill tipsa mig om?


Kommentarer

4 svar till ”Vad jag vill läsa 2009 revisited”

  1. Håller på att läsa Vindens skugga som var ett måste för mig. Och hitills är den jättebra! 🙂

  2. Vilken fiffig och enkel idé! Att man inte själv har kommit på det 😀 En sådan här lista ska jag också göra till nästa år 😉 DÅ har jag tid på mig att fundera

  3. Sofie: Nej, nej. Det är en “vill läsa”-lista, inte en “vill ha”-lista. Jag köper inte böcker. Jag tycker att böcker bara samlar damm, tar plats och, framför allt, är jobbiga att flytta med. 🙂 Jag lånar allt på bibliotek.

  4. Jag ser att även du har gjort en vill ha lista =) Du har rätt angående biblioteken. Man borde utnyttja dem mer. Där finns det mycket att hämta. Har dock en förkärlek till böcker och vill gärna ha dem i bokhyllan också. Man får se till att ha en bra mix av både lånat och köpt.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.