Min första ljudbok

Jag har alltid varit lite skeptisk mot ljudböcker, för jag har föreställt mig att jag inte kan koncentrera mig tillräckligt för att hänga med, men nu provar jag min första ljudbok och jag tycker att det är riktigt nice att lyssna medan jag promenerar till universitetet.

Boken jag lyssnar på är Boven i mitt drama kallas kärlek, av Unni Drougge, som hon har laddat upp för fri nedladdning på The Pirate Bay som ett slags statement i IPRED-debatten. Jag tänker inte ge mig in i den debatten, men gratis är gott.

Boven i mitt drama kallas kärlek - Unni Drougge

Av Drougge har jag tidigare bland annat läst Lutherska badet, som jag tyckte bra om, så jag har ganska höga förväntningar på min nya ljudbok. Den passar nog för övrigt ganska bra att lyssna på eftersom det är mycket dialog och ”enkelt” språk.


Kommentarer

9 svar till ”Min första ljudbok”

 1. Vad kul att du tyckte det!

  Busters öron är fantastisk och var en av de största läsupplevelsena under förra året!

 2. Ingela: Tack så jättemycket för tipsen! De verkar högst intressanta allihop. 🙂

 3. Jag har några favoriter.

  “Busters öron” av Maria Ernestam, inläst av Eva Röse

  “Snabba cash” av Jens Lapidus, inläst av Morgan Alling

  Norrlands akvavit av Torgny Lindgren, som han läst in själv. (Med Lindgren går det inte fort, men det är underhållande.)

  Ska klura om jag kan komma på någon fler…

 4. Mikaela: Tack! Ska lägga dem på minnet! 🙂

 5. Välkommen till ljudboksvärlden! Jag blir så glad varje gång någon fattar tycke för detta läsesätt.

  Jag har flera tips på fina inläsare, t ex Johan Rabaeus, Gunilla Rör, Katarina Ewerlöf och Krister Henriksson.

 6. Ingela: Finns det några särskilt bra uppläsare du kan tipsa om (inför framtida lyssningar :))? Unnis bok är en författaruppläsning och jag gillar den hittills.

 7. Lena: Om du vill prova en ljudbok är det kanske läge att göra det nu. Gratis och allt. 🙂 Jag har redan hunnit till del 12 och jag tycker att det går kanonbra. Visst är det inte samma känsla som att bläddra i en bok (det är faktiskt en HELT annan känsla), men det är bra! Jag tror jag har fastnat för ljudboksgrejen redan!

 8. Jag har läst boken och jag tyckte mycket om den. (Besök gärna min blogg och läs vad jag skrev om den.)

  Drougge är inte rädd för att sticka ut hakan och det gillar jag!

  Och till Lena! Ibland kan till och med känslan FÖRSTÄRKAS av en ljudbok. Men välj med omsorg. Uppläsaren har stor betydelse.

 9. Har läst ett par böcker av Unni Drougge…dock inte denna…och tycker att hon är en riktigt bra författare. Hon är absolut lite udda…men det är det jag gillar med henne. Har länge funderat på att testa ljudböcker men jag är lite rädd att man tappar känslan…men det kanske snart är läge att testa.
  ….Lena

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.