Statistik

Bonnier har ju lanserat en ny bokcommunity, Boktipset, vilket är lite kul. Där kan man betygsätta/recensera böcker och få skräddarsydda boktips. Jag har ju redan mina boktips och min blogg här, så jag känner kanske inget jättestort behov av Bonniers nya sajt, men jag har ändå ägnat lite tid åt att betygsätta lite böcker som jag har läst och jag tycker det är riktigt kul!

Teknolog, som jag är, undrar jag såklart vilken algoritmen är bakom deras boktips. :p Det verkar som att det räcker med att ge högt betyg till några klassiker, så borde man älska alla klassiker, för tittar man bland de böcker som jag rekommenderas att läsa så hittar man framför allt tungviktare som Krig och fred och Macbeth. Jag känner mig inte helt säker på att jag skulle älska någon av de böckerna, men jag borde kanske prova något av deras boktips och se vad jag tycker.

För övrigt varnar Boktipset mig från att läsa böcker av Jan Guillou (trots att jag har gett både Ondskan och Vägen till Jerusalem en fyra i betyg). Märkligt.


Kommentarer

Ett svar till ”Statistik”

  1. Åh vad kul! Får kolla in det. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.