Som om ingenting

Nittonåriga Elin bor fortfarande hemma och som grannar har hon bästa kompisen Tessa med familj. Trots att hon ser Tessa varje dag har hon aldrig riktigt tänkt på vilka Tessas föräldrar är, men så börjar hon på samma skrivkurs som Tessas pappa, Paul.

Elin och Paul pratar en del med varandra om det de skriver och läser, men Elin känner också att det börjar utvecklas något mer mellan dem. Sakta går det upp för henne att hon är kär i Paul och Paul verkar vara förälskad i henne.

Självklart känns det som en omöjlig kärlek eftersom det är en så stor åldersskillnad mellan dem. Paul råkar dessutom vara gift och ha familj sedan 23 år tillbaka. Elin är dock alldeles sjuk av kärlek till bästisens pappa och vill helst inte tänka på allt som talar emot deras relation. Vad som känns extra svårt är att Paul bara visar sina känslor när han är ensam med Elin och låtsas som ingenting när han är hemma.

Det här är en bra bok om trassliga relationer, men ibland känns den kanske lite orealistisk. Jag vet inte om den gjorde så stort intryck på mig faktiskt.