Någon gömmer sig på Alcatraz

Någon gömmer sig på Alcatraz - Eve BuntingFjortonåriga Danny bor i San Francisco, där det finns flera gäng med mer eller mindre kriminella ungdomar. Den värsta av dessa gäng är Outlaws, där de riktigt råa och grymma killarna är medlemmar. Alla aktar sig noga för att reta upp någon i Outlaws eftersom de kan göra vad som helst för att hämnas och alltid försöker att ställa till med så mycket skada som möjligt.

En dag räddar Danny en tant när hon blir överfallen på gatan av en yngre kille. Danny är inte rädd för killen, som ju är yngre än han själv. Det slutar med att han slår ned killen och sedan anmäler honom för polisen. Det visar sig snart att den lilla killen är en av medlemmarnas i Outlaws lillebror. Nu går Danny omkring och bara väntar på att råka riktigt illa ut.

När han är i hamnen en dag får han syn på Outlaws och de får syn på honom. Han flyr i panik och hoppar på en båt som åker med turister till fängelseön Alcatraz, men han är inte trygg där heller eftersom Outlaws följer efter honom.

Det här är en spännande och ganska hemsk bok om gängvåld. Den är väldigt bra!