Huset på Arlozorovgatan

Galet vad mycket jag läser just nu! Så kan det gå när man är ledig och solen äntligen är framme! Idag har jag läst ut den lilla boken Huset på Arlozorovgatan och hittade tyvärr ingen ny favorit i denna. Boken är skriven av en ung debutant och boken är också väldigt ungdomlig och fräscht satt och illustrerad. Det gillar jag! Själv berättelsen engagerar mig tyvärr mindre.

Boken kretsar kring de fyra invångarna i huset vid Arlozorovgatan i Tel Aviv. När boken tar sin början är de mer eller mindre främlingar för varandra, men längst berättelsens gång kommer de varandra allt närmare. Främst handlar boken om Nathan och hans hopplösa försök att få ett ligg. Bland de andra huvudpersonerna hittar vi en stor författare, som blir bedragen av sin fru, en misslyckad poet och en sörjande änka. I bakgrunden av dessa människors historia berättas historien om Haim Arlozorov, som har gett namn åt gatan, och mordet på honom.

Det är en fin idé att skriva en bok om ett hus och jag kan se framför mig hur författaren har suttit där i Tel Aviv, kollat på huset och börjat fantisera kring vad slags människor som bor där. Den här gången tycker jag dock att kapitlen blir lite för korta och att berättelsen aldrig tycks komma nära. Kapitlen sträcker sig sällan över mer än några sidor och boken är heller inte så tjock. Det räcker helt enkelt inte till för att lära känna huvudpersonerna riktigt och då blir jag lite besviken. Vidare blir jag inte direkt frälst av språket heller, som ibland blir rätt vulgärt rent av. Men det är ändå en rolig liten bok och en kul debut.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.