Ella och Josefin har varit bästisar sedan sandlådeåldern. Nu går Ella på gymnasiet och Josefin jobbar på porslinsavdelningen i ett varuhus.

I Ellas klass går Martina, klassens drottning, och hennes lilla hov, dit Ella inte tillhör. Drömmen är att höra till den där populära klicken. I skolan finns också den ursnygge Odin, som alla tjejer, inklusive Martina, är intersserade av. Martina ordnar därför en fest dit hela klassen samt Odin och hans kompisar är bjudna och det är på den festen som Ella utforskar mannen och kärleken.

Josefin, däremot, har inga snygga killar i sin närhet. Till porslingsavdelingen kommer det mest tanter, men en dag kommer det en trevlig man i 35års-åldern och vill köpa en såssnipa. Egentligen är han ju en gubbe, men han är ganska charmig också. Dessutom lämnar han sitt visitkort till Josefin och föreslår att de ska ses.

På så sätt kommer Josefin och hennes bästa vän i kontakt med denne man, Carl, och hans kollega, Karl. De båda männen är gifta bägge två och de är ju inte alls i Ellas och Josefins ålder, men Josefin och Ella faller för dem, deras romantik och deras charm. Kärleken gör dem blinda, men hur länge kommer deras omöjliga relationer att hålla?

Boken behandlar flera tonårsfrågor och har en del allvar, men är kanske framför allt underhållande. Jag skrattade ofta i alla fall. Glappet är på samma gång tankeväckande och en underhållande berättad realistisk berättelse om livet för några tonårstjejer. Det finns en hel del att känna igen sig i och det gör boken ännu bättre. En mycket bra bok!


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.