Julia och kärleken

Julia går på gymnasiet och nu är hennes klass på en veckas lägerskola vid kusten, där de ska forska inom olika områden. Julia ska tillsammans med en kille som heter Tomas undersöka ett så kallat stentorg.

Julia har aldrig tänkt speciellt mycket på Tomas tidigare, men nu när de forskar tillsammans blir hon blixtförälskad och det visar sig att Tomas faktiskt har varit intresserad av Julia hela terminen. Julia och Tomas blir tillsammans och Julia är både kär och lycklig, men allting krånglas till eftersom hon inte brukar vara ensam vid stentorget. Där åker det ofta omkring en kille på motorcykel. Julia har träffat honom en gång och pratat lite med honom, men de känner inte varandra direkt. När Julia och Tomas är på ett disco träffar de på motorcykelkillen. Han är full och börjar genast gå på och påstå att Julia och han är ihop. Förvirring uppstår och Tomas blir förbannad och går därifrån och lämnar Julia, som blir både arg och ledsen. Litar han inte på henne mer än så?

Det här är en helt okej bok om kärlek, fast samtidigt finns det flera detaljer i boken som känns mer eller mindre orealistiska och det irriterar mig att det egentligen inte finns några personbeskrivningar i boken. Man får inte alls veta hur gammal Julia är, vad hon har för intressen eller vem hon är över huvud taget. Julia blir bara ett namn och inte en karaktär i boken. Det tycker jag drar ned på betyget.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.