Vargspåret

Vargspåret - Örjan PerssonLinda bor med sin mamma i en lägenhet i en förort till Stockholm, men när hennes morfar dör ärver de hans gård och Lindas mamma bestämmer sig för att flytta dit. Linda har däremot ingen lust att flytta från stan och alla kompisarna, men det blir hon tvungen att göra ändå.

Morfaderns gård ligger långt uppe i Norrland vid en liten avlägsen by, där många saker är annorlunda mot ”hemma”. Linda känner sig ensam, men får åtminstone en katt och en häst, vilket hon aldrig hade kunnat ha i förorten.

Snart lär hon också känna samen Gabriel, som hon blir lite intresserad av. Vänskapen med Gabriel krånglas dock till när Linda gör en hemsk upptäckt på fjället. Hon hittar varg- och skoterspår som följs åt för att sedan sluta vid en blodfläck. Linda kontaktar polisen, som misstänker att någon har förföljt vargen och kört ihjäl den, vilket såklart är strängt förbjudet.

Problemet är att Linda träffade Gabriel på fjället dagen då hon fann vargspåret och hans familj har påstått att vargen är satans påfund och att de hatar den. Allt pekar åt att det är Gabriel som har dödat vargen och plötsligt vet inte Linda om hon har gjort rätt som har berättat för polisen om att Gabriel fanns i närheten när hon fann vargspåret.

Det här är en bra bok, som bland annat även handlar om det svåra med att flytta och hålla kontakten med sina gamla vänner. Den innehöll en hel del olika ämnen och den var ganska rolig på sina ställen.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.