Där lejon jagar…

Chris pappa har fått jobb på ett missionssjukhus i Kenya och därför måste de flytta från England. Chris tycker att det ska bli spännande. Ända sedan hans mamma dog har Chris tyckt att hans jämnåriga skolkamrater är barnsliga och därför finns det egentligen inte mycket som han kommer att sakna i England.

Resan till Kenya är lång. Först stannar de i Tanzania och sedan flyger de med ett litet enmotorigt flygplan till sjukhuset. Piloten visar Chris och hans pappa nationalparken Serengeti och för att de ska se bättre flyger han lågt och han råkar då kollidera med en flock fåglar.

Flygplanet störtar och piloten skadar sig allvarligt och Chris pappa bryter benet. Det är bara Chris själv som har klarat sig utan större skador och därför är det bara han som kan rädda sin pappa och piloten. Så börjar Chris den långa vandringen genom Serengeti för att hämta hjälp.

Samtidigt påbörjar en gammal lejonhanne sin sista färd. Han vill dö där han en gång föddes. Av någon anledning blir hans väg densamma som Chris’ väg.

Det här är en bra och spännande bok. Jag tror att de som gillar Afrikas djurliv kommer att gilla boken lite extra, men den kan läsas av vem som helst.