Resan till världens ände: den fjärde och avslutande delen av berättelsen om Joel

Det är i slutet av 50-talet och Joel Gustafson fyller snart femton. Det sista året i skolan börjar lida mot sitt slut och skolavslutningen närmar sig. Vad händer efter den? Ska han läsa vidare på realskolan? Ska han följa i sin pappas fotspår och bli skogshuggare? Ska han förverkliga sin dröm om att bli sjöman eller ska han göra något helt annat? Frågorna är många och det är inte lätt att veta vad man ska göra.

Helst vill Joel att både han och pappa Samuel ska ge sig av till sjöss och arbeta på någon båt och drömmen är att åka till den lilla ön Pitcairn Island. Planerna om att gå till sjöss skjuts dock på framtiden när Joel får ett brev från sin sedan länge försvunna mor i Stockholm. Nu blir det dit som resan går, men vad ska hända i Stockholm? Kommer Joel att träffa sin mamma, som lämnade honom och Samuel när Joel bara var en liten bebis?

Det här är en riktigt härlig och bra bok om att växa och fatta avgörande beslut. Jag har läst ett par av de tidigare böckerna i den här serien, men boken kan absolut läsas fristående.