Drottningen vänder blad

Drottningen vänder blad är ingen tegelsten precis. Med sina dryga 100 sidor kan även den som inte har för vana att plöja sig igenom tjocka böcker, hinna läsa ut den på inte allt för lång tid – och många är det som har läst den och hyllat den.

Huvudpersonen är ingen mindre är Hennes Majestät Elizabeth II själv. Av en slump går hon en dag in i en bokbuss och hon känner sig lite tvungen att faktiskt låna något när hon ändå är där. Det öppnar upp dörren till litteraturens värld. Hon blir en bokslukare av stora mått, faktiskt så stora att hon börjar försumma sina förpliktelser som drottning.

Boken är smårolig och det namedroppas författare och titlar hej vilt, vilket säkert uppskattas av bokälskare. Jag gillar greppet att det är en så välkänd figur som Storbritanniens drottning som får vara i huvudrollen, men ändå kan jag inte påstå att boken gjort något stort avtryck hos mig. Den känns mest som en stunds avkoppling och inte så mycket mer. Det var dock ett bra bokval för mig just nu eftersom jag har varit dålig på att läsa ut böcker den senaste tiden. Nu känner jag att jag är tillbaka på banan igen. Skönt!


Kommentarer

2 svar till ”Drottningen vänder blad”

  1. […] är kanske inte heller ett yrke. Eller? I brist på titlar så väljer jag ändå Drottningen vänder blad som handlar om när drottning Elizabeth blir en sådan inbiten bokmal att hon försummar sina […]

  2. Den här har jag också läst precis! Ska göra läsenkäten också, roligt att läsa om hur andra läser.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.