Kollegor på bokmässan

Jag har egentligen inte så mycket att uppdatera just nu. De flesta bokbloggare befinner sig troligast i Göteborg för stunden och besöker Bok- och biblioteksmässan. Själv har jag aldrig varit på denna mässa och är heller inte där i år. Den ligger ju faktiskt lite avigt till för mig som umebo.

Skojigt nog har kollegor till mig faktiskt har en monter där i år. Det är inga kollegor från min avdelning här i Umeå, men det är en grupp som sysslar med Afrikastudier som är där för att ställa ut och hålla två seminarier: ”Mugabe och misslyckandet: Omvärldens oförmåga att stödja en demokratisk utveckling i Zimbabwe” och ”Från fiskare till sjörövare vid Afrikas horn: Vad vill vår tids pirater?”

Jag tror båda seminarierna har hållits idag faktiskt, men jag tyckte ändå att det var lite kul att nämna det. Jag har alltid trott att det bara är författare, förlagsfolk etc. på sådana mässor. Själv är jag ju ingenjör och läser bara tidskrifter som t.ex. PNAS. Hehe.

Det går lite trögt med skönlitteraturen. I mp3-spelaren ligger Elsie Johanssons Näckrosträdet, men hur mycket jag än tyckte om att läsa om Nancy kan jag inte engageras av den här berättelsen, som känns ganska lång och seg och så fylld av någon slags bitterhet och återhållen ilska och skam att jag blir trött av den. I en hög därhemma ligger Molnfri bombnatt, som är fantastiskt bra, men som ändå inte har blivit utläst trots att jag påbörjade den för månader sedan, och Skära för sten, som är en bokcirkelbok som jag inte gillar och den råkar vara typ 500 sidor lång. Ganska tradigt!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.